Sic transit gloria mundi


Mi s-a făcut de blogăreală, aşa că scriu,deşi n-aş mai fi vrut!

Trei timişoreni au vrut să spele onoarea Ardealului, demonstrând, cu toate că nu era nevoie, că violul s-a născut odată cu omul şi nu e vreo invenţie vasluiană, fiind creaţie divină va să zică .

Nu ştiu de ce au explodat în mass-media cazurile astea de viol, dar mie îmi miroase a conspiraţie. Nu că nu ar fi adevărate violurile sau că nu le-aş condamna, dar prea încep să iasă multe la iveală, în timp ce ani de-a rândul multe se stingeau prin localităţile unde aveau loc sau, în cazuri fericite, unele aveau parte de câte o ştire rătăcită prin ziare locale, în timp ce foarte puţine răzbeau până la marile trusturi media.

Şi nu înţeleg de ce s-a iscat atâta ură pe frumoşii vasluieni. Când spun frumoşi nu mă refer la violatori ,ci la ceilalţi locuitori ai judeţului moldovean. Gugăl vă poate demonstra că violuri au loc anual în toate judeţele ţării noastre .Nu pun linkuri cu violuri, că nu doare pe nimeni degeţelul să caute pe internet .

La nivel mondial acelaşi înternet ne dezvăluie că mari state civilizate ale lumii au probleme mult mai mari în ceea ce priveşte violul ( http://www.wonderslist.com/10-countries-highest-rape-crime/ , https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics ) .

Nu-s sociolog sau doctor în violuri să caut motivele care duc la viol şi nici posibile remedii pentru minţile celor care recurg la astfel de atrocităţi, dar sunt sigur că dacă s-ar dori reducerea numărului acestora, s-ar găsi minţi luminate să o facă .

Treaba e că, pe nesimţite, s-a reuşit cumva îndepărtarea atenţiei de la marile probleme ale societăţii noastre, ori violul este doar un efect al marilor probleme. Tare mi-e că micile infracţiuni vor duce la implementarea în mintea cetăţenilor necesităţii unui nou cod penal sau a unei legi ori vreo modificare ceva, prin care marii infractori să facă puțină “ordine” printre legile care le-au adus atâtea probleme.

Şi dacă tot am zis să mai postez pe blog, să mai vorbim şi de alte evenimente petrecute în lumea dâmboviţeană.

Cred că aţi vizionat Nightcrawler, pentru că eu am impresia că Dan Gilroy s-a cam inspirat din viaţa mass-mediei româneşti … nu că prin alte părţi ar fi altfel .

Am auzit toţi despre Măruţă şi nesimţirea lui, ceea ce nu ştiu mulţi este că românii sunt atât de dobitoci încât consideră că nepedepsirea lui Măruţă( violatorul) de CNA este o măsură corectă , vezi aici .

La Antena 3 am văzut şi prima “declaraţie publică” a lui Gabriel Cotabiţă (poate a mai fost difuzată şi pe alte canale ,dar eu acolo am zărit-o ), după nedorita călătorie în lumea dintre lumi, care a sunat cam aşa: “Nu se vede !” .Omul, abia întors din Purgatoriu, se plimba cu una dintre fiice pe un trotuar din apropierea domiciliului, la lăsarea serii, când temperatura permite unui pui de Lazăr să se plimbe liniştit, evitând o eventuală revedere cu stihiile dintre lumi. Ca din Iad, le apare în faţă un pui de drac deghizat în paparazzo, mormăind întrebări de hepilică către cei doi .Cotabiţă, până să fie lovit de umbra morţii, era invizibil pentru presa noastră, dar moartea l-a readus la viaţă .Ce ţi-e şi cu moartea asta … ori te seacă de viaţă definitiv, ori te revigorează cu energie la care nu ai mai fi crezut că poţi avea acces .

Aş mai scrie despre cultura românească, despre care mulţi cred că e la pământ, însă doar ignoranţa îi face să fie într-o gravă eroare. Cultura noastră e vie, e minunată, însă trebuie căutată. Dacă un preşedinte are parte la lansarea unei cărţi (cu valoare culturală insignifiantă) de sute de oameni, ei bine, un om de cultură adevărat abia îşi poate aduna câţiva prieteni la o lansare de carte muncită, carte care peste ani va lăsa urme adânci în cultura naţională.

Aici, pe Pământ, viaţa se desfăşoară în lumi paralele, fără ca oamenii care contează să caute liantul pentru a lega societatea asta bolnavă. Bogaţii trăiesc în lumea lor, orice intrus fiind rapid eliminat. Oamenii de cultură trăiesc în lumea lor, intruşii fiind periaţi şi marginalizaţi, fără a li se da prea multe şanse .Nici măcar cei care vor să facă legătura între aceste lumi nu sunt văzuţi cu ochi buni.

Atunci cum, cum să mai reuşească societatea să se salveze ?

Mergem înainte în lumi paralele ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s