Ţara Dragonului Roz


De Dragonul Roşu a aflat toată ţara,dar ,cu siguranţă,nu toţi ştim de existenţa Dragonului Roz.
Da,Dragonul Roşu a făcut un puişor,unul mic şi rozaliu.Dacă mă întrebaţi pe mine,este chiar hidos,întrecând în hodoşenie părintele roşcovan.
Pe-ăsta mic îl veţi afla în ograda lui Vanghelie,pe calea 13 Septembrie,aproape de intersecţia cu strada Progresului (dă ce dracu s-o mai numi strada Progresului,nu pot să înţeleg).
Nu ştiu ce mascul feroce şi-a încercat potenţa cu asiaticul Dragon Roşu,că nu prea i-a ieşit demonstraţia de forţă…cum dracu,din falnicul dragon roşu şi potentul dragon anonim,să rezulte un anemic dragor roz.Puteau să se iubească mai mult,să coloreze puradelul în mai impunătoarea culoare maro sau măcar gri.Atât au putut,atât au scos.
Destul de neinspirată a fost şi mămica asiatică ,atunci când a ales locaţia cuibuşorului.Parcă o văd,fâlfâind din aripi,cu oul gata să iasă,zburând deasupra metropolei europene care înfrumuseţează şi îmbogăţeşte trainicul râu ce o străbate,în căutarea unui loc propice pentru a-şi depune rodul iubirii cu masculul potent.Şi tot zburând,nehotărâtă,salvarea i-a venit de la un omuleţ micuţ,cu capul mare,care ,aflându-i arzătoarea problemă,a dat un sârci pe goagăl,dar ,tehnologia având multe secrete pentru el,a ales să caute prin dosarele primăriei unde este bulibaşă de vreo 2-3 mandate.Asta mic,Marean al Oanei lu’ Mizil,găsind locşorul pentru cuib,ajunse-ntr-un suflet şi marcă locul pentru aterizarea mămicii roşii.
Ateriză,într-un final,purtătoarea oului,dar cam stâmbă din nas.Locul găsit de Marean era destul de periculos pentru puradelul ce urma să eclozeze.Destul de insalubru.Un schelet dintr-o clădire comunistă,unde pe vremuri cred că se producea ceva.Era populată şi de multe fiinţe dăunătoare,homleşi li se mai spune,care-şi încropiseră un cuib chiar în viitorul cuib de dragon.Aşa nu se poate!În câteva zile,homleşii au dispărut.Nu ştiu unde…poate într-un adăpost construit de prea-fericitul Daniel,că tot am auzit vuind prin popor cum că biserica a băgat mulţi bani în fier şi beton.Da,poate i-a salvat biserica,că Marean nu cred că s-a sinchisit.Uf,ce uşurare…
Mama dragon putea să răsufle ,şi ea ,uşurată.Puiul putea să eclozeze în siguranţă.
Nu peste mult timp,puiul a spart cochilia,scoţând capuţul în lumea comerţului înfloritor din ţara aleasă de tatăl potent.Potent,dar cam zgârciob cu fiul roz.Apucându-se să-i clădescă o casă proaspătului fiu,a ales ca materiale de construcţie nişte containere.Ăl mic,nu zise nici câr,nici mâr,ci acceptă noua căsuţă,gândindu-se că atunci când va creşte îi va arăta el potentului zgârciob cum se construieşte o casă.
I-a fost greu rozaliului.Lumea râdea de el.Păi,cine mai văzuse un dragon roz? Cine mai văzuse o casă de dragon clădită din containere?
Însă nu se dă bătut! Are marea şansă de a se fi născut într-o ţară de comercianţi orbi sau orbiţi.O ţară de paznici şi de comercianţi!
Va reuşi,micuţul roz!

Videoclipul conţine expresii vulgare!

Advertisements

4 thoughts on “Ţara Dragonului Roz

 1. Pingback: colțul cu rock clasic – 40 | Colţu' cu muzică

 2. Nu ma declar cunoscator al istoriei chiar % dar va pot spune ca Dragonul Roz e legat de numele lui Nicolae Serbu sau Nic, dupa cum ii place sa fie alintat.

  Acel engros exista demulta vreme si de el se ocupa Nic Serbu si Elena Zanfir (aceasta fiind fosta sotie a lui Nic si mama unuia dintre copiii lor). Se pare ca locul a fost luat in concesiune pe multi zeci de ani… Engroul era si e unul infect, dar dupa un timp a aparut o noua constructie numita Dragonul Roz. Serbu se tot lauda cu o constructie de birouri din acel ansamblu, numita City Center.

  Pentru cine nu stie cine e Nic Serbu:
  Bisnitar (Turcia) imediat dupa revolutie, cabdidat la primaria capitalei prin anii 2000. A intrat in atentia publica odata cu achizitionarea marcii Atomic tv. Noul post tv a functionat o perioada scurta (nici macar 2 ani) si a fost acuzat de emisie ilegala, difuzare muzica fara drepturi, evaziune fiscala). In acelasi timp odata cu emisia Atomic, Serbu primeste gratis (?) o superba proprietate Rapps in care sta fara sa plateasca chirie cativa ani buni. Rapps se sesizeaza abia cand in presa apare scandaluri legate de ilegalitatile Atomic tv si il evacueaza cu scandal pe acesta. Rapps il evacueaza de fapt cand afla ca in vila cu pricina, functionau: Atomic tv, o agentie de turism, un coafor si o sala de fitness. In tot acest timp Serbu spunea ca are acte pe acea casa si ca ii apartine. Evident, el a ajuns cumva pe niste cai in acel sediu Rapps si e posibil sa fi incercat sa contacteze proprietarii casei stabiliti undeva prin lumea larga. Dupa evacuare, imobilul ajunfe sediul Partidului Romania Mare. Hop top Serbu intra si el in partid…

  Dupa asta tot incearca sa organizeze circuite auto dar nimic nu ii reuseste. Intra din nou in politica si mai da niste boom-uri financiare. In prezent e partener cu o cota mica intr-un club improvizat din Centrul Vechi, unde isi petrece marea majoritate a timpului. Totodata incearca sa repuna Atomic tv in functiune, de fapt aceasta fiind o poveste de marketing pt. a face clubul sa mearga… Impresioneaza publicul cu o camera video si un microfon. Atomic tv transmite din 1 octombrie online pe internet muzica non stop. In acest timp in cercul oamenilor de afaceri si a cunoscutilor lui Serbu se stie ca acesta incearca sa isi vanda postul Atomic tv. Sa vanda marca Atomic ce e inregistrata la Osim si putina aparatura ce cuprinde postul tv.
  Mai nou pe pagina de facebook Atomic tv face reclama unui Mlm considerat ilegal in Romania. E vorba de un fel de joc piramidal cu vacante la preturi reduse. Dar vacante de 5 stele. O afacere inregistrata printr-un ofshore.

  Altfel omul nu este vazut deloc ca un om de afaceri ci mai degraba ca un oportunist, bisnitar, angajator la negru ce fraudeaza la greu statul. Nu permite sa se indoiasca cineva de afacerile si de numele sau, fiind cunoscut articolul din cadrul celui mai tare blog de auti din tara in care Serbu a injurat pe cel ce a scris articolul in cel mai urat mod. Omul e un caz de isteric patologic…
  Cea mai recenta intamplare e ca a fost oprit in trafic de politie si i s-a confiscat masina luata in leasing, pentru care nu mai platise rata de cateva luni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s