Apocalipsa pamantului sau apocalipsa gandirii?


Oare ce cauta mas-media prin mediatizarea apocalipsei? Unii ,din prostie,fac reclama altora!Macar daca prezentau ceva senzational,apocaliptic,de pe melegurile mioritice,ca sa atragem si noi tampiti creduli de prin toate colturile lumii.Dar ai nostri prezinta senzationalul din alte tari,sa trimita tampitii nostri creduli in alte tari.
Oamenii, sunt atat de batuti in cap incat degeaba vine nenea astronomu’ , fizicianu’ sau chiar teologul sa le explice cum sta treaba cu apocalipsa apocaliptica a apocalipticilor,ca tot mai bun e mayaşu care ,acum 1000 de ani a prezis neprezisul.Doar ca neprezisul are cateo prezicere in fiecare an,una mai spectaculoasa ca alta,mai mediatizata si mai “marchetizata”.Cat timp vor fi tampiti creduli ,apocalipsa va fi pe val 🙂 !
Propun ca anul viitor sa descoperim o scriere dacica,in care sa se prevesteasca apocalipsa dacica,sa vina si pe la noi vreo cateva milioane de tampiti creduli.Dar noi nu stim sa mintim,nu vrem,noi stim doar sa credem minciunile altora.
Oameni buni,conform celor care studiaza,analizeaza,adica acei oameni care isi petrec toata viata sa va lumineze mintea,SFARSITUL NU VINE pe 21 decembrie!
Sincer,decat intr-o lume cu oameni care cred in Mama Omida sau in Carmen Harra,intr-o lume cu Becali legiuitor,intr-o lume in care singurul tel al vietii este supravietuirea,mai bine mi-as da intalnire cu nibiru,cu potopul,cu inghetul,cu mega-vulcanul,cu mega-cutremurul,cu mega-eruptia solara,cu “alienarea” planetelor,cu mega-stihiile universului,cu mega-stihiile Lui…
De preziceri si prezicatori, nu vom duce lipsa.
Lipsa cea mai infricosatoare ,este lipsa gandirii.
Am avut,avem si vom avea prezicatori ,dar nu toti au fost ,sunt sau vor fi si ganditori.Prezicatorul,un prezicator bun, nu este un cunoscator al viitorului,ci este un om care gandeste viitorul,un om care prin inteligenta incearca sa-si imagineze cum poate arata viitorul.Unii reusesc sa-l “vada”bine,unii il gresesc, altii vor doar sa-si faca un viitor pe seama dorintei noastre de a ne sti viitorul.

5 thoughts on “Apocalipsa pamantului sau apocalipsa gandirii?

 1. în calitate de tata omidu, decretez:
  – sfârşitul lui mama Terra nu vine înainte de 2015, că pe şamponul meu scrie că se expiră numai în august 2015 şi or fi ştiind ăia de la Garnier ceva;
  – în altă dezordine de idei, zicem aşa:
  “Foaie verde ca asfaltul,
  Cât e de adânc înaltul,
  Cât de lată e lungimea
  Şi cât de multă prostimea???”

 2. Pingback: topul celor mai frumoase cântece de Crăciun (7) « Colţu' cu muzică

 3. Pingback: topul celor mai frumoase cântece de Crăciun (semifinala 1) « Colţu' cu muzică

 4. Pingback: topul celor mai frumoase cântece de Crăciun – finala « Colţu' cu muzică

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s